Logo1

I løpet av høsten åpner Høyres Hus Konferanse & Selskapslokaler en egenrestaurant som har fått navnet Tivander. Men, hvorfor akkurat dette navnet?

Som vi har skrevet om tidligere jobbes det for tiden på høytrykk for å få klar husets nye restaurant.

I tillegg til det fysiske arbeid, har vi også jobbet hardt for å få på plass restaurantens uttrykk og sjel.

Vi har valgt å gi vår nye restuarant navnet Tivander med tanke på beliggenheten, og hva som tidligere befant seg i området rundt Høyres Hus.

På denne måten blåser vi liv i historien rundt Christiania Tivoli samt en karakter som en gang skapte liv og røre i byen, og som klarte å omdanne det beryktede Klingenberg til et fasjonabelt forlystelsessted.

Christiania Tivoli, som opprinnelig ble kalt "Klinkenberg", lå i området mellom dagens Klingenberggate og Rådhusets borggård. Sammenliknet med Københavns Tivoli var det ikke så stort, bare om lag 20 mål.

Det opprinnelige "Klinkenberget" har trolig vært en fjellknaus som har ligget mellom Høyres Hus og Fridtjof Nansens plass.

Den svenske skuespilleren Knut «Tivis» Tivander (1842-89) er mannen som har fått æren for å ha gjort Christiania relevant som en av Europas kulturelle hovedsteder.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

File:Knut Tivander, rollporträtt - SMV - H8 127.tifKnut Tivander, rollporträtt - SMV - H8 128.tif

Det var han som åpnet Christiania Tivoli i 1877. Skuespillere, artister og dyr ble hentet inn fra hele verden for å holde forestillinger på Tivoli.

Tivander ble spesielt godt husket for oppsetningen av stykket Jorden rundt på 80 dager, hvor han til og med hadde leid inn en ekte elefant til å stå på scenen.

Med alt dette brakte Tivander internasjonal populærkultur til Christiania, og han skal visstnok ha vært «på hatt» med alle i byen.

Vi i Høyres Hus Konferanse & Selskapslokaler ser frem til å åpne dørene til vår nye restaurant i minne om Knut «Tivis» Tivander og hans fascinerende vesen.

Se flere bilder av vår kommende restaurant.

Skal du leie lokale sentralt i Oslo? Les mer om våre lokaler for kurs, møter, konferanser og selskap!